Tiara a fost confecţionată în anul 1904 pentru a servi drept cadou de nuntă din partea lui Frederic Francisc al IV-lea, Mare Duce de Mecklenburg-Schwerin, pentru mireasa sa, Prinţesa Alexandra de Hanovra şi Cumberland.
Mama Marelui Duce, o ducesă de origine rusă, împătimită colecţionară de ouă Fabergé, l-a încurajat pe fiul său în vârstă de 22 de ani să comande darul de nuntă la atelierul din Sankt Petersburg al celebrului bijutier.
Darul a sosit însă la o lună după căsătorie, din cauza întârzierii provocate de nehotărârea ducelui în privinţa alegerii pietrelor preţioase, dar şi a faptului că schiţele lui Fabergé au dispărut, potrivit informaţiilor conţinute de corespondenţa de la acea vreme dintre curţile celor două ţări.
Citește și O celebră casă de bijuterii vinde... obiecte de uz casnic
''Este o tiară absolut minunată, cu nouă acvamarine gradate'', a declarat Max Fawcett, expert în bijuterii în cadrul Christie's.
''În prezent sunt foarte puţine tiare Fabergé în lume, iar când acestea apar la licitaţie captează întotdeauna atenţia'', a adăugat specialistul.
Modelul tiarei prezintă flori de nu-mă-uita, unite prin arce în formă de panglică ce simbolizează dragostea adevărată, întrepătrunse de săgeţi ale lui Cupidon.
Tiara urmează să fie scoasă la licitaţie în Geneva, la data de 19 mai, împreună cu alte obiecte preţioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.