Producătorul de cipuri pentru aplicații de inteligență artificială s-a alăturat clubului exclusivist al companiilor cu o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii mai. La ultima sesiune a anului, a ajuns la peste 1.200 de miliarde de dolari. Nvidia este unul dintre cei „7 magnifici” cu Microsoft, Tesla, Meta, Apple, Alphabet și Amazon, care contribuit la creșterea indicilor americani în anul care stă să plece.
În noiembrie, cu ocazia publicării rezultatelor trimestrului trei, UBS „s-a gândit că este încă prea devreme să coborâm din acest tren, mai ales că Nvidia devine platforma globală de facto pentru ceea ce ar putea fi una dintre cele mai transformatoare tehnologii din viața noastră, adică inteligența artificială.”
Pe parcursul anului fiscal 2023, care s-a încheiat la sfârșitul lunii ianuarie, Nvidia a generat venituri de 27 de miliarde de dolari. Banca Morgan Stanley se așteaptă la o creștere de până la 58,82 miliarde dolari în anul fiscal curent și 87,57 miliarde dolari în următorul. Câștigul pe acțiune ajustat ar crește de la 3,34 USD la 12,14 USD, apoi la 18,85 USD.
AMD, un concurent serios
Într-un interviu acordat AOF, Abdoullah Sardi, managerul fondului Amplegest Digital Leaders, consideră că „evoluțiile recente arată că AMD este un concurent serios capabil să recupereze o cotă de piață de la Nvidia”. Cu toate acestea, piața nu pare să reflecte încă această posibilitate. El consideră că estimările analiștilor nu creditează suficient eforturile AMD în segmentul AI, spre deosebire de Nvidia. De la 1 ianuarie, acțiunile AMD au câștigat peste 130%.
Datorită câștigurilor puternice de la Nvidia și AMD, indicele de semiconductor Sox a crescut cu 66% în acest an, cea mai bună performanță anuală din 2009, potrivit Bloomberg. Apoi a crescut cu 70% în urma crizei financiare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.