Conform primelor indicații disponibile, indicele parizian CAC 40 ar urma să câștige 0,13% în primele ore de la deschiderea tranzacțiilor. La rândul său, Dax-ul german ar putea avansa cu 0,03%, în timp ce, la Londra, FTSE 100 ar trebui să urce cu 0,15%, indicele EuroStoxx 50, cu 0,06%. Doar Stoxx 600 este văzut în scădere cu 0,04%.
Dacă sesiunea de tranzacționare de astăzi este relativ săracă în statistici economice, mâine piața va afla care este starea de spirit a mediului de afaceri din zona euro și cifrele preliminare privind evoluția prețurilor în august, în timp ce peste Atlantic va fi prezentată o estimare a PIB-ului pentru trimestrul doi și o situație de pe piața muncii.
Până atunci însă, Nvidia, a doua cea mai mare capitalizare bursieră de pe Wall Street, după Apple, va publica în această seară rezultatele trimestriale, la fel ca HP Inc și Salesforce, date capabile să influențeze sectorul tehnologic.
Începând din 2016, prețul acțiunilor Nvidia a crescut cu aproximativ 3.000%, cu o capitalizare de piață cifrată acum la 3,2 trilioane de dolari, pe fondul dominației companiei pe segmentul componentelor pentru inteligența artificială (AI).
Pe Wall Street
Bursa de Valori din New York a incheiat marți în creștere. Dow Jones a stabilit un record de închidere, ajungând la 41.250,50 puncte. S&P-500 a câștigat 0,16% până la 5.625,80 puncte, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,16%, la 17.754,82 puncte.
Titlul Nvidia a câștigat 1,5% înainte de publicarea rezultatelor trimestriale care vor avea un impact asupra acțiunilor tehnologice și, mai larg, asupra piețelor, după preocupările legate de investițiile suplimentare în AI anunțate de Microsoft, Alphabet și alți giganți din domeniu.
În Asia
La Bursa de la Tokyo, indicele Nikkei a rămas, practic, stabil (-0,04%) în jurul valorii de 38.273 de puncte, iIndicele MSCI care reunește acțiuni din Asia și Pacific (excluzând Japonia) pierzând însă 0,4%.
În China, Shanghai SSE Composite a scăzut cu 0,22%, iar CSI 300 a cedat 0,61%, indicii fiind penalizați de rezultatele companiilor specializate în băuturi și catering, ce prezintă riscuri de deflație în a doua economie globală. Indicele CSI Liquor a pierdut 4,16%, în timp ce cel al bunurilor de larg consum a scăzut cu 2,32%.
Valute
Dolarul a crescut cu 0,22% miercuri față de un coș de valute de referință, dar rămâne aproape de minimul din ultimele 13 luni stabilit marți la 100,51 puncte.
Euro a pierdut 0,22%, la 1,1160 de dolari, rămânând în același timp nu departe de vârful ultimelor 13 luni atins la începutul săptămânii.
Lira sterlină se tranzacționează la 1,3242 dolari (-0,12%), după ce a urcat marți la cel mai înalt nivel din martie 2022, față de dolar, la 1,3269 dolari.
Randamentul obligațiunilor de trezorerie americane pe zece ani este practic neschimbat la 3,8292%, după o ușoară creștere cu o zi înainte, de 1,3 puncte de bază.
Petrol
Piața petrolului și-a revenit ușor miercuri, după o scădere bruscă cu o zi înainte, care a încheiat trei zile de creșteri, investitorii oscilând între îngrijorările cu privire la livrările din Libia și Orientul Mijlociu și temerile legate de cererea globală de combustibil.
Brent a urcat la 79,57 dolari pe baril, iar țițeiul ușor american (West Texas Intermediate, WTI) a recuperat 0,01% până la 75,53 dolari în primele ore de tranzacționare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.