Ouăle fierte (consumate cu moderație) nu fac rău ficatului, ba din contră, oul este un aliment foarte valoros pentru refacerea ficatului, a declarat Mihaela Bilic la Digi 24.
Așături de drob, oul este ingredientul mesei de Paște care este cel mai dietetic, adaugă medicul.
În schimb, maioneza este, potrivit medicului nutriționist, o adevărată bombă pentru organism întrucât conține extrem de mult ulei de floarea soarelui.
„Noi consumăm foarte mult ulei de floarea-soarelui. Avem această percepție, că tot ce e vegetal e sănătos, dar uleiul de floarea-soarelui înseamnă omega 6, care este proinflamator”, subliniază Mihaela Bilic.
Citește și: Un cutremur de 6,8 s-a produs azi noapte. Află UNDE s-a produs
Ideal ar fi să fie scoasă salata boeuf de la masa de Paști. Sunt atât de multe legume proaspete, încât nu are niciun rost să mai fierbem legumele pentru o salată boeuf, spune medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.