Publicitate
Cei mai importanți lideri din Silicon Valley își manifestă deja entuziasmul față de candidatura Kamalei Harris, originară din Bay Area, unde își au sediul aceste mari companii, relatează CNN.
Susținerea directă și donațiile pentru demacrată au venit din partea unor nume proeminente din domeniu, cum ar fi Sheryl Sandberg, unul dintre șefii Facebook, co-fondatorul Netflix Reed Hastings și filantropul Melinda French Gates.
Susținerea pentru Kamala Harris reprezintă o ofensivă împotriva unor figuri importante din domeniu care au susținut candidatura lui Donald Trump la Casa Albă, inclusiv Elon Musk.
Cu toate acestea, mișcarea pro-Harris din rândul liderilor industriei tech sugerează că politicile vicepreședintelui, precum și relația sa îndelungată și prietenoasă cu mulți directori de top din lumea tehnologiei, ar putea să încline balanța către democrată în ceea ce privește alegerea companiilor din Silicon Valley pentru Casa Albă.
„A existat o schimbare reală în Silicon Valley în direcția susținerii lui Harris într-un mod care nu s-a întâmplat cu Biden”, a declarat Aaron Levie, CEO al firmei de cloud computing Box, pentru CNN. „Sunt destul de optimist. Cred că are o anumită conștientizare a diferitelor dinamici cu care ne confruntăm în industria tehnologiei și cât de important va fi rolul tehnologiei în viitorul economiei și al țării.”
Harris s-a născut și și-a început cariera politică în Oakland, California, un loc apropiat de inima industriei tehnologice. Ea a participat la nunta lui Sean Parker, unul dintre primii directori ai Facebook, și a apărut la evenimente alături de văduva lui Steve Jobs și filantropul Laurene Powell Jobs. Candidatura eșuată a lui Harris la alegerile prezidențiale din 2020 a fost susținută de diverse personalități din domeniul tehnologiei, inclusiv de Marc Benioff, CEO al Salesforce, și de cunoscutul filantrop Ron Conway.
În ciuda relațiilor sale prietenoase cu liderii industriei, Harris a militat, de asemenea, pentru responsabilizarea sectorului tehnologic în domenii-cheie. În calitate de procuror general al Californiei, ea a vizat în mai multe rânduri companiile tehnologice. În calitate de senator de California, în 2018, Harris l-a interogat pe Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, cu privire la confidențialitatea utilizatorilor, în cadrul unei audieri care a urmat scandalului Cambridge Analytica.
În calitate de vicepreședinte, Harris și-a asumat un rol-cheie la Casa Albă în ceea ce privește stabilirea unor măsuri de siguranță pentru inteligența artificială. Anul trecut, Harris s-a întâlnit cu directorii executivi ai OpenAI, Google, Microsoft și Anthropic pentru a discuta despre măsurile de siguranță pentru inteligența artificială și despre modul de creștere a transparenței între firmele de tehnologie.
„Atunci când dorea să rezolve probleme, aducea împreună activiști, experți în politici publice și lideri de afaceri. Ea a simțit că ar trebui să avem toți jucătorii în jurul mesei și să înțelegem problemele, iar liderii din domeniul tehnologiei adoră acest tip de dialog”, a declarat pentru CNN Jeffrey Sonnenfeld, decan pentru studii de leadership la Yale School of Management.
Rezultatele sale în domeniul tehnologiei contrastează cu unele dintre pozițiile politice pe care Trump le-a prezentat pentru posibilul său al doilea mandat, pe care liderii din domeniul tehnologiei le-ar putea considera „toxice”, a declarat Sonnenfeld. Poziția anti-imigrație și planurile de suprataxare ale lui Trump, de exemplu, ar putea avea efecte serioase în Silicon Valley și ar putea duce din nou la creșterea inflației, au avertizat numeroși economiști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.