La baza noului model stă un algoritm de inteligenţă artificială care foloseşte ceea ce Google numeşte “neural machine translation” - o traducere automatiză realizată cu ajutorul unei reţele neuronale.
În afară de traducerea imaginilor din aplicaţia Google Translate, aceeaşi tehnologie a fost implementată deja în versiune web a aceluiaşi serviciu şi în Google Lens, camera foto care poate recunoaşte obiecte, rase de câini, specii de plante etc.
Utilizatorii ar trebui să observe după acest update o traducere mult mai corectă prin intermediul camerei foto, funcţie care până acum era afectată de multe erori de traducere.
În principiu, traducerea prin intermediul camerei foto din Google Translate este o funcţie utilă în timpul vizitelor sau vacanţelor în străinătate, când pot fi traduse în timp real diverse semne şi inscripţii îndreptând camera foto către ele.
Google, obligat să suspende ascultarea înregistrărilor în Europa
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.