Într-un discurs întins pe 37 de pagini de text, Roubini a comparat nebunia creată în jurul monedeti virtuale bitcoin în 2017 cu binecunoscuta istorie a ”bulelor”, susținând că piața criptomonedelor depășit cu mult ritmul de creștere acestora și a anticipitat o prăbușire la fel de vertiginoasă, incredibil de rapidă și un colaps profund.
El a vorbit de depreciere monedelor virtuale, subliniind că, începând din decembrie anul trecut, bitcoinul a pierdut 70%, restul criptovalutelor, 10 cele mai importante, înregistrând o cădere cuprinsă între 83% și 95%. ”Este o adevărată cripto-apocalipsă”, a lansat Nouriel Roubini.
Economistul a subliniat că monedele virtuale nu au devenit o unitate financiară sau un instrument de economii, iar bitcoinul este folosit, în realitate, daor pentru a ajuta activitățile ilegale.
În opinia lui, ”decentralizarea monedelor virtuale reprezintă un mit. Întregul sistem este mult mai centralizat decât Coreea de Nord: bursele sunt centralizate, operațiunile sunt centralizate, programatorii sunt dictatori centralizați, iar coeficientul lui Gini în cazul criptomonedei Bitcoin este mai prost decât situația din Coreea de Nord”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.