Iată de ce, de fiecare dată când este lansată la apă o nouă navă militară, când este testat un avion, vechi, dar nou, când forțele militare primesc altă jucărie, toată presa - scrisă, online, televiziuni -, se mobilizează pentru a face cunoscut evenimentul.
Așa și acum. Toate mijloacele de informare în masă au anunțat că Ministerul Apărării al Rusiei va intra în posesia submarinului nuclear ”Belgorod”, proiect 09852, care, cu cei 180 de metri ai săi, este considerat cel mai lung din lume.
Despre această navă se spune, printre altele, este ”ultimul submarin al unei superputeri de mult apuse”, adică URSS. Oficial, lucrările de construire a submarinului au început după destrămarea Uniunii Sovietice, pe 24 iulie 1992. În realitate însă nu a fost așa.
Citește și Rușii au dezvoltat armura care transformă soldații în superoameni
Dar ce mai contează ce și când. Important este că, potrivit cotidianului Izvestia, ”Belgorod” va deveni primul purtător de torpile nucleare ”Poseidon”, supranumită și arma ”Apocalipsei”. Cu ajutorul ei se va putea lansa o lovitură nucleară de răspuns asupra teritoriului eventualului inamic, în cazul în care acesta va ataca primul. Așa susține publicația citată.
”Pe lângă distrugerile în sine, o explozie nucleară de mare putere în apropierea teritoriului inamic va provoca inclusiv un tsunami”, subliniază autorul articolului. Se presupune că submarinul va primi, de asemenea, un vehicul autonom fără pilot ”Klavesin-2R-PM” și stații nucleare de mare adâncime (precum AS-31 ”Loșarik”).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.