Cum? În primul rând prin combaterea efectelor schimbărilor climatice. În acest scop vor fi alocate 60 de miliarde de euro. Noul ministru de finanțe, Christian Lindner, a declarat că "este vorba despre o investiție în viitor, iar cele 60 de miliarde de euro vor impulsiona economia", care încă se recuperează după pandemia de coronavirus.
Banii vor fi direcționați către un fond de stat special, care se va numi Fondul pentru climă și transformare și vor fi folosiți pentru a finanța proiecte care vizează combaterea schimbărilor climatice și îmbunătățirea infrastructurii țării.
Lindner a declarat, potrivit ABC, că împrumuturile pentru 2021 va rămâne la nivelul de 240,2 miliarde de euro, așa cum a fost planificat de guvernul anterior. Autorizația de credit, care nu a fost încă pusă în aplicare, va fi utilizată pentru a obține fonduri suplimentare.
Citește și COVID-19. Al ȘASELEA val al pandemiei face RAVAGII în Spania
Citește și Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie
Ministrul și partidul liberal ”Democrații Liberi”, cea mai mică dintre cele trei formațiuni politice ale coaliției de guvernare, au exclus orice creștere de taxe și au insistat asupra unor reguli care să limiteze asumarea de noi datorii în viitor. Aceste reguli au fost suspendate pe durata pandemiei. În același timp, coaliția are planuri ambițioase de a extinde utilizarea energiei regenerabile și de a investi în modernizarea infrastructurii digitale și a altor infrastructuri din Germania.
Pandemia de coronavirus a împiedicat Germania să își atingă obiectivele ambițioase de eliminare treptată a combustibililor fosili din sistemul său energetic. În august, analiștii de la Agora Energiewende au constatat că statul trebuie să apeleze agresiv la centralele electrice pe cărbune și pe gaz pentru a satisface cererea crescută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.