Cercetării au studiat probele diferitelor mutații ale noului coronavirus, probe prelevate de la 11 pacienți din Hangzhou și au analizat cât de rapid diferitele tulpine pătrund în celulele umane, distrugându-le. Astfel, epxerții chinezi au ajuns la concluzia că noul virul a suferit numeroase mutații și a dobândit cel puțin 30 de tulpine diferite, ceea ce ar putea îngreuna lupta împotriva răspândirii pandemiei.
În urma analizelor efectuate, oamenii de știință au stabilit că tulpinele identificate în China au fost dintre cele mai periculoase și similare celor care s-au răspândit în Europa. În Statele Unite însă, majoritatea pacienților s-au contaminat cu versiuni mult mai blânde ale noului virus.
Citește și Declarație ȘOCANTĂ. Pentru covid-19 nu este nevoie de un vaccin
Autorii lucrării de cercetare afirmă că sunt primii care au putut demonstrea că mutațiile pot influența gravitatea bolii provocată de SARS-CoV-2. Astfel, cele mai agresive tulpini ale agentului patogen al covid-10 sunt capabile să dobândească o încărcătură virală de 270 de ori mai mare decât tulpinele mai slabe.
În același timp, experții chinezi avertizează că până și cele mai aparent inofensive mutații ale noului coronavirus nu înseamnă că nu există riscul unui final letal al bolii pentru toate grupele de vârstă. Argumentându-și concluzia, specialiștii chinezi au prezentat cazurile a doi pacienți de 30 și, respectiv, 50 de ani care, deși au fost infectați de o variantă a virusului cu mutații slabe, evoluția bolii a fost dificilă. E adevărat ambii s-au făcut bine, dar persoana mai în vârstă a trecut inclusiv pe la reanimare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.