Această sumă rămâne totuşi de trei până la patru ori mai mică decât cea alocată de Washington apărării şi mult sub creşterile cu două cifre care reprezentau norma până în 2014.
China justifică majorarea bugetului său militar prin mai multe motive, de la nevoia de a ţine pasul cu Occidentul până la creşterea remunerării militarilor sau îmbunătăţirea apărării graniţelor prin dotarea cu noi armamente.
Citește și: Cea mai mare navă de război a Chinei nu se simte bine
Anunţul de vineri survine într-un context în care anul trecut tensiunile în plan militar s-au accentuat atât cu SUA, în marea Chinei de Sud şi în legătură cu Taiwanul, cât şi cu India, aminteşte AFP.
Potrivit ultimelor date disponibile ale Institutului internaţional de studii pentru pace de la Stockholm (Sipri), SUA au alocat cel mai mult apărării în 2019, cu mult înaintea oricărei alte ţări (732 de miliarde de dolari), urmate de China (261 de miliarde de dolari), India (71 de miliarde de dolari), Rusia (65 de miliarde de dolari), Arabia Saudită (62 de miliarde de dolari) şi Franţa (50 de miliarde dolari).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.