Departe de tipul de voce robotică pe care oamenii au ajuns să o asocieze cu asistenți digitali precum Alexa sau Siri, noua voce a ChatGPT, care se afla până acum în testări, sună remarcabil de realist.
Acesta răspunde în timp real, se poate adapta la întreruperi, chicotește atunci când un utilizator face o glumă și poate aprecia starea emoțională a unui vorbitor pe baza tonului vocii acestuia. Vocea a stârnit controverse, fiind apropiată de tonul actriței Scarlett Johansson, scrie CNN.
Începând de marți, modul vocal avansat - care funcționează pe cea mai recentă versiune a chatbotului, ChatGPT-4o - va începe să fie implementat pentru utilizatorii cu abonamente cu plată. Modul vocal avansat va începe să fie distribuit unui grup restrâns de abonați, modul „Plus” al aplicației, cu scopul de a fi disponibil tuturor utilizatorilor Plus în toamnă.
ChatGPT are deja un mod vocal mai puțin sofisticat. Dar lansarea unui mod vocal mai avansat ar putea marca un punct de cotitură major pentru OpenAI, fiind un asistent care se asemeamănă din ce în ce mai mult cu comportamentul uman.
Ușurința de a conversa cu modul vocal avansat al ChatGPT ar putea încuraja utilizatorii să relaționeze mai des cu instrumentul și să reprezinte o provocare pentru asistenții virtuali ai Apple și Amazon.
Dar introducerea acestei actualizări a ChatGPT vine și cu mari întrebări: Va înțelege instrumentul în mod fiabil ceea ce utilizatorii încearcă să spună, chiar dacă au probleme de vorbire? Și vor fi utilizatorii mai înclinați să aibă tot mai multă încredere într-un asistent AI care sună din ce în ce mai uman?
OpenAI a declarat inițial că a planificat să înceapă lansarea modului vocal avansat în luna iunie, dar a spus că are nevoie de încă o lună pentru a testa siguranța instrumentului și pentru a se asigura că poate fi utilizat de milioane de persoane, menținând în același timp răspunsurile în timp real.
Compania a declarat că, în ultimele luni, a testat capacitățile vocale ale modelului AI cu mai mult de 100 de testeri care încercau să identifice potențialele puncte slabe, „care vorbesc în mod colectiv un total de 45 de limbi diferite și reprezintă 29 de zone geografice diferite”, potrivit unei declarații de marți a companiei.
Printre măsurile sale de siguranță, compania a declarat că modul vocal nu va putea utiliza nicio voce în afara a patru opțiuni prestabilite pe care le-a creat în colaborare cu actori și va bloca, de asemenea, anumite cereri care vizează generarea de muzică sau alte materiale audio protejate prin drepturi de autor.
OpenAI spune că instrumentul va avea, de asemenea, aceleași rezultate ca și modul text al ChatGPT pentru a-l împiedica să genereze conținut ilegal sau „dăunător”.
Modul vocal avansat va avea, de asemenea, o diferență majoră față de ce prezentare OpenAI în luna mai: utilizatorii nu vor mai putea accesa vocea despre care mulți (inclusiv actrița însăși) credeau că sună ca Scarlett Johansson. Deși OpenAI a susținut că vocea nu a fost niciodată gândită să semene cu ce a lui Johansson și că a fost creată cu ajutorul unui alte actrițe, aceasta a întrerupt utilizarea vocii „din respect” pentru celebra actriță.
Lansarea modului vocal avansat al ChatGPT vine după ce OpenAI a anunțat săptămâna trecută că testează un motor de căutare care utilizează tehnologia sa de inteligență artificială, în timp ce compania continuă să își dezvolte portofoliul de instrumente de inteligență artificială destinate consumatorilor. Motorul de căutare OpenAI ar putea reprezenta în cele din urmă o amenințare concurențială majoră la adresa dominației Google în domeniul motoarelor de căutare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.