"Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluţia pandemiei în plan naţional şi internaţional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România şi vom anunţa în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2", a precizat Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe pagina de facebook a Guvernului.
Ce se întâmplă în restul lumii
- Noua variantă B.1.1.529 de COVID, semnalată pentru prima dată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Africa de Sud, pe 24 noiembrie 2021, a fost botezată Omicron și clasată drept ”preocupantă” de OMS. ”Înțelegem îngrijorarea oamenilor. Un lucru bun îl constituie faptul că dispunem de sisteme de supraveghere pretutindeni în lume pentru a detecta rapid noile variante”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabil al OMS.
Citește și Vitamina C și COVID-19. Experții au aflat cum trebuie administrată corect
Citește și Floarea care blochează virusul SARS-CoV-2. O găsești la tot pasul
- Potrivit grupului de experți al OMS, datele preliminare arată că există un ”risc sporit de reinfectare” cu Omicron comparativ cu alte variante preocupante. O asemenea stare de îngrijorare nu a mai fost constată la nivel mondial de la apariția tulpinei Delta.
- Canada interzice accesul persoanelor care provin din șapte țări ale Africii.
- Statele Unite închid granițele pentru cei care vin din opt state africane.
- Premierul Olandei anunță înăsprirea restricțiilor sanitar la nivel național.
- La Paris masca de protecție redevine obligatorie în exterior, cu precădere în spațiile publice unde se adună multă lume.
- Franța analizează posibilitatea reintroducerii testelor gratuite cu titlu de prevenție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.