Publicitate
Astel, cercetătorul britanic Neil Ferguson, profesor la Imperial College London, a vorbit despre pericolul reprezentat de această nouă variantă a virusului ce provoacă boala Covid-19 pentru copii.
Intervievat de cotidianul The Independent, expertul britanic a arătat că ponderea cazurilor de infectare a copiilor cu noua tulpină de SARS-CoV-2 este mai mare decât în versiunea inițială a coronavirusului.
Specialistul a menționat că datele privind răspândirea mutației confirmă rata ridicată de îmbolnăviri în rândul persoanelor cu vârstă de până în 15 ani.
Oamenii de știință sunt de părere că noua tulpină s-a format la un pacient cu deficiență imunitară accentuată, în organismul căruia agentul patogen a rămas o perioadă de câteva luni.
Citește și OMS despre mutația SARS-CoV-2: Situația nu poate fi lăsată la voia întâmplării
”Există suficiente date ce ne permit nouă, cercetătorilor, să credem că această variație s-a format la o persoană cu imunitate extrem de scăzută, infectat cronic cu SARS-CoV-2, adică a purtat virusul mai multe luni la rând”, a explicat profesorul german Constantin Krutowsky, precizând o evoluție similară a fost întâlnită și în cazul virusului HIV.
Oricum, dacă este să dăm crezare Organizației Mondiale a Sănătății, care a evaluat pericolul pe care l-ar putea prezenta noua mutație a coronavirusului, nu există încă dovezi în acest moment că noua tulpină ar crește în vreun fel severitatea bolii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.