De cele mai multe ori, fermele bio sunt amplasate în zone izolate, dar cu peisaje spectaculoase, într-un mediu complet sănătos. Fermele bio, pentru că își doresc să își externalizeze cât mai mult produsele, au început să pună la dispoziția turiștilor și posibilitatea de a lucra pentru câteva zile în interior. Iată ce câștigă fermierii din această activitate.
Strania moarte a vacilor de pe un câmp cu eoliene
O fermă, pentru a merge cât mai bine și pentru a oferi produse ecologice, are nevoie de multă muncă. Asta prespune o activitate intensă a fermierilor, în fiecare moment al zilei. Pentru că tot mai mulți turiști vin în vizite în fermele ecologice sau chiar să cumpere alimente bio, posibilitatea de a primi ajutor din partea acestora nu a fost exclusă. Așa că, o fermă bio poate fi acum și o afacere, dar și un punct de atracție pentru turișiti.
Fermierul se obligă să pună la dispoziția turistului următoarele:
- Le asigura un loc de cazare, dar și hrana pe toată perioada șederii;
- Îi învață pe turiști cum pot munci cât mai eficient. Cum să aibă grijă de animale, să le hrănească, cum să le facă ordine în spațiile amenajate animalelor, cum să repare anumite construcții. Toate aceste detalii sunt stabilite încă de la începutul discuției cu turiștii, pentru a se asigura că aceștia sunt dispuși să facă toate aceste activități.
Ce câștigă fermierul:
- În primul rând, un ajutor în gospodărie, o forță de muncă suplimentară, care nu presupune costuri;
- Experiența deoarece mulți dintre turiști vin cu experiențe noi de viață, pe care mulți dintre fermieri nu avut ocazia să le cunoască;
- Noi construcții muncite de oameni pricepuți, accesorii ori elemente decorative.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.