Mutația este un proces natural, care tinde să se întâmple la toate virusurile, pe măsură ce oamenii dezvoltă imunitate. În acest caz, noua formă mutată de coronavirus pare a fi mai contagioasă și mai puțin mortală.
Coronavirus. COVID-19 își pierde VEHEMENȚA! Elementul protector
Un nou studiu al SUA a identificat mutația, numită D614G de către oamenii de știință, cu modificări ale structurii „proteinei spike” de pe suprafața sa.
Cercetătorii au descoperit că persoanele infectate cu această nouă tulpină de coronavirus aveau încărcături virale mai mari în nas și gât, făcând astfel mai probabil ca aceștia să transmită virusul altora. Deoarece alte mutații aleatorii pot deveni mai puțin contagioase, noua tulpină identificată de echipa din Houston, Texas devine dominantă.
Autorul studiului James Musser de la Spitalul Metodist din Houston a declarat pentru Washington Post că oamenii „au dat acestui virus multe șanse” prin faptul că nu au luat măsuri de precauție adecvate, ceea ce a dus la o „infectare imensă a populației”, potrivit DailyStar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.