Publicitate
Pe platformele de socializare, se înmulțesc anunțurile frauduloase referitoare la investiții în acțiuni. În alte situații, indivizii sunt contactați direct de către escroci, care pot chiar să folosească imaginea unor companii de renume. Conform experților, primul semn de avertizare este reprezentat de promisiunile de obținere rapidă a profiturilor. Multe persoane au suferit pierderi financiare semnificative, ceea ce a condus la depunerea a sute de plângeri la poliție.
Înșelăciunea urmează un șablon similar: victimele cad pradă promisiunilor de câștiguri substanțiale, prezentate pe platformele de socializare.
Într-o astfel de reclamă se promit 9.500 de lei pe lună, investind doar 1.200.
Alteori, victimele sunt contactate prin mesaje. Infractorii se folosesc de multe ori chiar de succesul listării la bursă a companiei Hidroelectrica sau de imaginea altor companii, precum Transgaz sau Transelectrica.
Dacă indivizii sunt de acord să furnizeze datele lor de contact, li se oferă și instrucțiuni privind modalitatea de a transfera bani pentru presupusele investiții. După ce constată că au suferit pierderi financiare, mulți dintre aceștia se văd nevoiți să apeleze la autoritățile de poliție. Un astfel de caz implică o femeie de 61 de ani din Iași, care a sunat la numărul de urgență 112 după ce a constatat că i-au dispărut 20.000 de lei din contul bancar. Femeia instalase o aplicație în telefon, la recomandarea unei persoane, care i-a promis că va obține profituri din investiții în acțiuni la Hidroelectrica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.