Creditele Noua Casă oferite de CEC Bank au zero comision de analiză/acordare şi zero comision de administrare perceput de bancă.
CEC Bank este partener al programului guvernamental de 14 ani şi se află în top 3 din punct de vedere al finanţărilor acordate la nivel naţional în cadrul programului, la nivelul anului 2022.
Creditele Noua Casă prevăd un nivel mai redus al avansului faţă de finanţările standard pentru locuinţe - 5% pentru locuinţe sub 70.000 de euro, în timp ce pentru cele cu preţuri între 70.000 euro şi 140.000 euro, avansul este de 15%.
Astfel, pentru un credit Noua Casă de 250.000 de lei pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul împrumutului va plăti o rată lunară de 1.865,40 lei, în condiţiile de dobândă ale programului cu încasarea salariului la CEC Bank. Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 8,06%.
De la startul Programului Guvernamental din anul 2009 şi până la începutul anului curent, CEC Bank a acordat un număr de peste 20.000 credite Prima Casă / Noua Casă cu o valoare cumulată de peste 3 miliarde lei.
Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,8 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022. CEC Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.
Soluţie pentru cei cărora le-au crescut ratele Prima/Noua Casă. Zamfir: Până la reechilibrare se sistează orice obligaţie către bancă
Senatorul Daniel Zamfir vine cu o veste bună pentru cei care au cumpărat locuinţe prin programele Prima/Noua Casă.
"Am depus la Senat proiectul de lege prin care şi cei care au garantat cu imobile în programul Prima Casă/Noua Casă vor putea să beneficieze de Legea dării în plată.
Concret: Dacă rata la bancă a crescut cu peste 50% faţă de momentul semnării contractului, printr-o simplă notificare către bancă puteţi solicita reechilibrarea contractului, iar banca e obligata de lege să facă lucrul asta.
ATENŢIE! Notificarea NU înseamnă că veţi renunţa la imobilul ipotecat. Până la reechilibrare se sistează orice obligaţie către bancă.
P.S. Săptămâna viitoare voi agrea împreuna cu Uniunea Naţională a Executorilor modelul de notificare pe care să-l trimiteţi către bancă", a anunţat senatorul PSD Daniel Zamfir.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.