Potrivit surselor menționate, lansată din Londra, Dark Eagle va putea ajunge la Moscova, dar și la Beijing fără, cu o viteză mai mare de 5 Mach. Și nu va putea fi nici depistată de mijloacele radar existente în momentul de față, nici doborâtă de sitemele de apărare aeriană. Cu alte cuvinte, va fi invincibilă.
După cum notează, în National Interest expertul Chris Osborne, dezolvarea rachetei hipersonice a devenit o prioritate pentru Pentagon. Și nu este de mirare având în vedere că, potrivit Pentagonului, Dark Eagle va reduce din decalajul SUA față de Rusia și China pe acest segment de armament.
Venind cu detalii, Popular Mechanics notează că Dark Eagle va avea o rază de acțiune de 2775 de kilometri. Va intra în dotarea armatei americane în cursul anului viitor. Publicația precizează că US Navy va primi varianta navală a rachetei, ce va putea fi lansată de la bordul navelor de suprafață, precum distrugătoarele de timp Zumwalt, și a submarinelor din clasa Virginia.
Citește și ”Sabia Armageddon”, noua arma CUMPLITĂ a SUA. Nu iartă NIMIC
”Având în vedere că prin dezvoltarea LRHW se are în vedere, în primul rând, descurajarea unor concurenți din Rusia și China, este de presupus că unitatea militară care va fi echipată cu Dark Eagle va fi desfășurată undeva în regiunea India-Pacific sau în teatrul european de operațiuni”, a apreciat, pe de altă parte, publicația Breaking Defense.
Tot Breaking Defense menționează că Dark Eeagle va include o baterie cu patru lansatoare mobile și un sistem mobil de comandă și control. Fiecare dintre lansatoare va dispune de două rachete. Pentru transportul Dark Eagle vor fi folosite, proabil, avioanele militare de transport C-130 Hercules.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.