Creștere semnificativă
Cotațiile futures au crescut cu aproape 50% doar în luna martie și aproape s-au dublat comparativ cu nivelul de la începutul anului.
Cauze multiple sunt multiple. Factorii care au contribuit la creșterea prețurilor includ recolte slabe din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a dăunătorilor culturilor din Africa de Vest, principalul producător mondial de cacao.
Alte cauze sunt lipsa alternativelor viabile din alte regiuni, cererea constantă din partea producătorilor de ciocolată.
Creșterea prețului boabelor de cacao ar putea duce la o creștere a prețului ciocolatei, în special în perioada Sărbătorilor de Paște din 2025.
Riscuri suplimentare
Normele UE care vizează combaterea defrișărilor ar putea face și mai dificilă aprovizionarea cu cacao.
Recolta următoare din Africa de Vest, care va fi culeasă în curând, va fi crucială pentru a determina direcția pieței cacao.
Între timp, cel mai mare producător mondial de cacao, Coasta de Fildeș, se așteaptă la o recoltă mai mică în acest sezon.
Creșterea prețului boabelor de cacao este o problemă importantă pentru industria ciocolatei și ar putea avea un impact semnificativ asupra consumatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.