Legea ține cont de creșterea securității celor care locuiesc la parterul blocurilor și care doresc să își închidă balcoanele sau logiile.
Noua lege schimbă un pic lucrurile. Cei care vor să își închidă balcoanele sau logiile în documentația întocmită pentru această lucrare nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor ci doar de cel din partea asociației de proprietari.
Viața la bloc. AMENZI de 3.000 de lei pentru deranjarea orelor de liniște
Închiderea balcoanelor se face: ”Cu acordul asociației de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, se spune în noua lege.
După cum stabilește varianta actuală a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru efectuarea lucrărilor de închidere a unor balcoane sau logii existente se emite o autorizație de construire în baza unei documentații de autorizare cu conținut simplificat. Adică, pentru a obține o autorizație de construire pentru închiderea unui balcon, e nevoie de mai puține acte decât în cazul unor lucrări mai complexe, notează avocatnet.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.