Având în vedere evoluțiile tehnologice și socio-economice survenite în această perioadă, se impune adaptarea legislației pentru asigurarea desfășurării optime a acestui serviciu public într-o piață concurențială reglementată corect.
Propunerea legislativă vizează diverse aspecte ale reglementării, inclusiv modalități de stabilire a tarifelor, plata serviciului, utilizarea aplicațiilor de comandă și plată, precum și modalitatea deținerii și fiscalizării autovehiculelor destinate transportului în regim de taxi. De asemenea, se propune clarificarea privind subcontractarea serviciului și actualizarea dotărilor tehnice ale autovehiculelor, inclusiv înlocuirea stațiilor radio cu aplicații moderne de dispecerat.
Citește și: Taximetriștii, din nou în stradă
Intervenția legislativă are ca scop principal îmbunătățirea calității serviciilor de transport în regim de taxi și asigurarea unei piețe concurențiale echitabile, în beneficiul cetățenilor. De exemplu, se propune ca autoturismele destinate transportului să fie verificate la intervale regulate de 6 luni, pentru a asigura un nivel ridicat de fiabilitate și siguranță.
În plus, se urmărește facilitarea accesului taxiurilor pe benzile speciale de transport în comun, pentru a îmbunătăți rapiditatea și eficiența serviciului, reducând în același timp congestia traficului în marile aglomerări urbane.
Prin aceste modificări legislative, se caută să se adapteze legislația la realitățile pieței actuale și să se asigure un cadru legal adecvat pentru desfășurarea optimă a serviciului de transport în regim de taxi, în beneficiul atât al operatorilor cât și al utilizatorilor acestui serviciu esențial. Proiectul de lege propus nu implică impact asupra bugetului și este menit să asigure un mediu concurențial sănătos și o calitate sporită a serviciilor de transport în regim de taxi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.