Duminică, noi pete de combustibil au fost descoperite în Marea Neagră, în apropierea coastei regiunii Krasnodar și în peninsula Crimeea, anexată de Rusia, ca urmare a naufragiului a două petroliere rusești, petrecut pe 15 decembrie anul trecut. Informațiile au fost furnizate de agenția EFE, citând autoritățile ruse.
„Pe teritoriul Krasnodar, Republica Crimeea și orașul Sevastopol, specialiștii patrulează constant zona de coastă. În 17 zone de lucru, pe o lungime totală de 63,5 kilometri, au fost înregistrate scurgeri locale de produse petroliere, iar operațiunile de curățare sunt în desfășurare”, se precizează într-un comunicat oficial citat de Interfax.
Consecințe pe termen lung
Rusia a recunoscut recent că remedierea completă a efectelor acestui accident ecologic ar putea dura ani de zile. „Nimeni nu poate spune astăzi cu certitudine când se vor încheia lucrările de curățare. Poate dura, Doamne ferește, ani de zile”, a declarat Serghei Ivanov, reprezentantul special al președintelui rus pentru probleme de protecția mediului, ecologie și transport.
Ivanov a subliniat complexitatea combaterii scurgerilor de combustibil, făcând referire la incidente similare, precum cel din Alaska (1989) și cel de pe coasta Galiției, Spania (2002).
Detalii despre naufragiu
Cele două petroliere implicate, Volgoneft 212 și Volgoneft 239, construite cu peste 50 de ani în urmă pentru navigația fluvială și ulterior adaptate pentru navigație maritimă, transportau aproximativ 9.200 de tone de păcură.
Primul petrolier s-a rupt în două la aproximativ 7-8 kilometri de coastă, în timp ce al doilea a plutit câteva ore înainte de a eșua la doar 80 de metri de mal, în regiunea Krasnodar, o zonă turistică populară printre ruși.
Autoritățile continuă să monitorizeze situația, în timp ce impactul ecologic al accidentului rămâne o preocupare majoră pentru regiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.