Din casele în care locuia fostul dictator nu trebuia să lipsească foișorul, piscina, crama, cinematograful, dar și un adăpost antiaerian.
Marile pasiuni secrete ale lui Nicolae Ceaușescu (VIDEO)
„La fiecare casă a lui este un foişor, la înălţime, avea o piscină fiindcă el avea un diabet accelerat îi recomandase medicul să înoate cam o oră, avea o cramă, un cinematograf şi câte un adăpost antiaerian. La nivelul +10 metri, are 17 trepte din marmura. Are două intrări şi mai multe ieşiri. Aici se refugia cu familia şi membrii biroului executiv. Este închis ermetic. Este o singură cameră.”, a spus pentru Antenastars, Marius Marinescu.
Totodată, Nicolae Ceaușescu a ordonat să aibă și o șalupă în care îi plăcea să își petreacă timpul. Avea și un tunel ce ducea către un adăpos antiatomic, în caz de calamitate.
Salariu lui Nicolae Ceaușescu! Ce sumă primea pe lună
„Acest tunel, duce către adăpostul antiaerian. Aici era o şalupă care în permanenţă stătea. Tunelurile erau atât de mari încât puteai merge prin ele de la Primăverii până la Casa Poporului sau până la Cotroceni. Mai avea un tunel care ducea la adăpostul antiatomic. Avea multiple posibilităţi”, a mai spus Marius Marinescu.
Care a fost ultima dorinţă a lui Nicolar Ceauşescu înainte să fie executat
Potrivit celor din anturajul său, Nicolae Ceaușescu intenționa să deschid o Bancă Mondială la București. Ar fi urmat ca banca să aibă sediul chiar în Casa Poporului, fiind vorba despre parteneriat cu China, Egipt, Iran, Libia, țările arabe din Golf, plus alte țări în curs de dezvoltare, printre care și Iugoslavia.
Nicolae Ceaușescu dorea să finanțeze economiile emergente din Africa și Orientul Mijlociu. Totodată, dictatorul preconiza ridicarea României la statut de putere internațională prin exploatarea rezervelor imense de aur și de metale rare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.