Nestle folosește o tehnică patentată prin care se extrage zahăr din chiar planta de cacao, scrie Bloomberg.
În această toamnă, Nestle va începe să vândă KitKat în Japonia cu ciocolată cu concentrație de 70% obținută după noua rețetă, fără zahăr adăugat.
Nestle a pus la punct o tehnică de obținere a zahărului din substanța albă în care stau boabebe de cacao în păstaie.
Industria alimentară și de băuturi răcoritoare sunt sub presiunea consumatorilor care doresc produse cât mai naturale și fără adaos de zahăr.
Mâncare pentru bebeluși. Experții lumii sunt îngroziți!
Nestle vrea să extindă utilizarea acestui indulcitor natural și pentru alte produse și în alte țări.
Reprezentanții Nestle spun că recuderea cantității de zahăr este un lucru incidental și nu un scop, declarație care vine probabil de teama reacției industriei zahărului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.