Discuțiile vor fi reluate luni la Beijing, delegația americană fiind condusă de reprezentantul special al Ministerului Comerțului, Robert Lighthizer, și de secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin. Lighthizer este cunoscut ca adept al unei poziții dure față de ceea ce SUA consideră practici neloiale ale Chinei, precum furtul de proprietate intelectuală și forțarea companiilor americane care activează în China să pună la dispoziția companiilor chinezești tehnologia de care dispun.
”Statele Unite este un mare producător de tehnologie, inovare și know-how și trebuie să activă într-un mediu în care acecste lucruri sunt protejate (...) Nu prezic un succes, mai sunt multe de făcut”, declara Lighthizer săptămâna trecută.
Citește și: Record negativ în China: Războiul comercial cu SUA și-a pus amprenta
Semne de scepticism au venit și din partea chineză, Ministerul Comerțului anunțând că sunt necesare ” discuții aprofundate pe chestiuni de interes reciproc”, iar ambasadorul la Washington Cui Tiankai a spus că relațiile din mediul de afaceri nu pot fi descrise în alb și negru.
Joi, președintele Trump a anunțat că nu se va întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping înainte de expirarea armistițiului comercial pe 1 martie, anunț care a alimentat și mai mult speculațiile legate de faptul că acordul se va lăsa așteptat. De altfel, și președintele american a susținut că acordul cu China ar putea să nu fie finalizat până pe 1 martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.