China a raportat sâmbătă peste 1.500 de noi infecții locale cu COVID-19, cele mai multe de la epidemia inițială de la începutul anului 2020, în timp ce varianta Omicron determină orașele din întreaga țară să înăsprească măsurile. Din totalul zilnic, 476 infecții au fost transmise local, a precizat Comisia Națională de Sănătate, conform Reuters.
Țara a raportat pentru vineri 1.048 de infecții asimptomatice transmise pe plan intern, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creștere față de 703 cu o zi înainte. Mai multe orașe au luat măsuri precum anularea evenimentelor de grup.
În Changchun, toate întreprinderile, cu excepția celor esențiale, își opresc activitatea. Cei 9 milioane de locuitori nu pot ieși din casă dacă nu au motive întemeiate. În centrul financiar Shanghai, Disneyland a anunțat că își va reduce capacitatea de primire a oaspeților și că, începând de duminică, va cere vizitatorilor să prezinte rezultate negative la teste COVID.
Locul de desfășurare a Târgului Canton, cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din China, a fost închis temporar, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunțat autoritățile locale din Guangzhou, potrivit Mediafax.
Câţi oameni au murit din cauza virusului
Pandemia a ucis oficial peste 6 milioane de persoane în întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019. Pandemia a ucis oficial cel puțin 6.026.306 de persoane în întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019, din peste 451 de milioane de contaminări confirmate, anunță Le Figaro.
Cele mai multe decese sunt în Statele Unite (965.464), urmând Brazilia (654.086), India (515.714) și Rusia (359.585). Dar, comparativ cu populația, țările în care epidemia a provocat cele mai multe pagube sunt Peru cu 641 de decese la 100.000 de locuitori, Bulgaria (518) și Bosnia și Herțegovina (476).
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că bilanțul pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cel stabilit oficial.
Pandemia ar fi provocat peste 18 milioane de decese în întreaga lume între începutul lui 2020 și sfârșitul lui 2021, de peste trei ori numărul oficial, potrivit unui studiu publicat în jurnalul „The Lancet”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.