Potrivit NASA, această explozie a fost a doua cea mai puternică de acest tip din ultimii 30 de ani, fiind al doilea cel mai mare meteorit care pătrunde în atmosfera Pământul, de la cel care a căzut în localitatea Celeabinsk (Rusia) în 2013.
În 2013, explozia a generat o undă de şoc care a provocat aproximativ 1.500 de răniţi.
Meteoritul care a căzut în Marea Bering în decembrie a străbătut atmosfera cu o viteză de 32 de kilometri pe secundă.
Citește și: Eclipsă de lună la 21 ianuarie, vizibilă și din România, ultima înainte de 2022
Asteroidul a explodat la 25, 6 kilometri deasupra Terrei, cu o energie de impact de 173 kilotone, potrivit datelor NASA. Experţii au estimat că explozia a fost de zece ori mai mare decât cea provocată de bomba atomică de la Hiroshima.
În acel atac nuclear, lansat la ordinul preşedintelui de atunci al SUA Harry Truman, au murit peste 20.000 de militari şi aproape 100.000 de civili în acest oraş japonez.
Potrivit experţilor, meteoritul a urmat un traseu "nu foarte îndepărtat" de ruta folosită de avioanele comerciale care circulă între America de Nord şi Asia.
Cutește și: Panică la Seul. O rachetă de croazieră a explodat în aer!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.