Un ultim astfel de raport al Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei arată că ultimii şapte ani sunt cei mai calzi din istorie, de când se fac măsurători. Clima planetei se transformă rapid, în principal din cauza topirii gheţarilor şi a fenomenelor meteorologice extreme.
În primele nouă luni ale lui 2021, temperatura medie a crescut cu aproximativ un grad celsius, faţă de nivelul din perioada preindustrială.
Comentând subiectul, Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat, la Antena 3, care sunt efectele modificărilor climatice resimțite în țara noastră.
"Acest lucru a însemnat o creștere, în intensitate și în frecvența, a fenomenelor meteorologice extreme. Și nici România nu face excepție.
Citește și Descoperire ULUITOARE. Document din anul 1962 care spune ADEVĂRUL
Analiză primelor zece luni din anul 2021 ne arată faptul că temperatura medie este de 10,7 grade Celsius, peste media perioadei 1981-2020 cu aproape 0,5 grade Celsius, respectiv 1,2 grade peste media perioadei 1900-1980, ceea ce confirmă faptul că și 2021 înregistrează o tendința de creștere a temperaturii medii a aerului și în țară noastră.
2019-2020 rămân în prezent pe podium că fiind cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor și în țară noastră.", a precizat Elena mateescu, la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.