Oficialii NATO au trimis vineri dimineață o notă personalului prin care anunțau interdicția, au declarat oficialii. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu era cu adevărat utilizabilă pe dispozitivele furnizate de NATO înainte, oricum, au spus oficialii, din cauza restricțiilor tehnice interne.
"Securitatea cibernetică este o prioritate de top pentru NATO. NATO are cerințe solide pentru a determina aplicațiile pentru uzul oficial de afaceri. TikTok nu este accesibil pe dispozitivele NATO", a declarat un înalt oficial NATO pentru CNN.
NATO este cel mai recent organism guvernamental care a interzis aplicația din cauza preocupărilor legate de faptul că guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor TikTok prin intermediul companiei-mamă chineze, Bytedance. SUA, Marea Britanie, Norvegia, Parlamentul European și alte națiuni au interzis deja aplicația pe dispozitivele emise de guvern.
Directorul general al TikTok, Shou Chew, a subliniat în fața legislatorilor americani la începutul acestei luni că firma este complet independentă de Beijing și a declarat că "nu a văzut nicio dovadă că guvernul chinez are acces la aceste date; nu ne-au cerut niciodată, nu le-am furnizat".
Angajatorul poate opri bani din salariu. Dar cu o singură condiție
De această dată oferim răspunsurile formulate de Inspecția Muncii la o serie de întrebări legate de reținerile din salariu, dar și despre indemnizația de concediu.
Întrebare: Angajatorul are dreptul de a-mi opri bani din salariu?
Răspuns: Numai în baza unei hotărâri judecătorești definitive şi irevocabile.
Întrebare: Cât i se reține din salariu angajatului care are o poprire?
Răspuns: Maximum o treime din salariul net (în mână) și nu mai mult de jumătate din acesta
dacă sunt mai multe popriri.
Întrebare: Care este cuantumul indemnizaţiei de concediu de odihnă?
Răspuns: Media zilnică a drepturilor salariale compuse din salariul de bază, indemnizaţiile şi
sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul
individual de muncă, din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul,
multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.