NASA a acordat un premiu în valoare de aproape o jumătate de miliard de dolari companiei Boeing pentru dezvoltarea unei aeronave de linie mai ecologice. Este vorba despre proiectul Sustainable Flight Demonstrator al agenţiei, care urmăreşte dezvoltarea unei potenţiale noi generaţii de avioane ecologice, cu un singur culoar.
Administraţia Spaţială Americană va coopera cu producătorul de avioane pentru a construi, testa şi opera un avion la scară reală dotat cu tehnologii care vizează reducerea emisiilor. Pe parcursul a şapte ani, NASA va investi 425 de milioane de dolari, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de finanţare a acordului, estimată la aproximativ 725 de milioane de dolari. Ca parte a acordului, agenţia spaţială va contribui, de asemenea, cu expertiză şi facilităţi tehnice, citează Rador.
Citeşte şi: Luna ianuarie, cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion. Reduceri de până la 60%
Românii s-au grăbit să rezerve bilete de avion încă de la începutul noului an şi să profite de primele promoţii anunţate de companiile aeriene. Datele statistice publicate astăzi de o platformă online de rezervări de bilete arată că, după pandemie, luna ianuarie a redevenit cel mai bun moment pentru achiziţionarea biletelor de avion.
Majoritatea companiilor aeriene europene au anunţat deja reduceri cu până la 60%, în funcţie de datele alese pentru zboruri. Cele mai ieftine destinaţii spre care se poate zbura din România sunt cele europene, oraşe şi ţări alese frecvent de români, atât pentru vacanţe şi city-break-uri, cât şi pentru vizite la rude şi prieteni, pentru muncă sau studii. Printre cele mai accesibile destinaţii se numără: Veneţia, Milano şi Roma - cu zboruri de la 26 de euro, Bruxelles - 28 de euro, Dortmund - 29 de euro şi Londra - zboruri de la 35 de euro, transmite Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.