Într-adevăr, James Green, cercetătorul-șef al agenției spațiale, a recunoscut că, întrucât orice anunț privind activitatea extraterestră va fi primit cu un interes ridicat, o astfel de descoperire trebuie să fie dezvăluită într-un "mod productiv".
Potrivit The Independent, Nasa a constatat că afirmația privind descoperirea de viață extraterestră, "ar putea fi înțeleasă greșit, orice rezultat fiind luat ca însemnând mai mult decât ar putea indica în realitate".
Se pare că o detecție de o asemenea amploare "nu este probabil să fie o confirmare definitivă a existenței sau nu a vieții extraterestre, ci mai degrabă un proces lent care s-ar putea desfășura în timp".
Prin urmare, în încercarea de a evita ca publicul să-și piardă încrederea în știință, oamenii de știință sunt încurajați să aibă o "modalitate riguros gândită și clară" de a anunța orice dovadă care ar putea fi găsită.
Acești experți spațiali au remarcat că "acest potențial privilegiat" a fost însoțit de o anumită responsabilitate.
"Magnitudinea întrebării dacă suntem singuri în Univers și interesul public față de aceasta deschide posibilitatea ca rezultatele să fie interpretate ca implicând mai mult decât susțin observațiile sau decât intenționează observatorii", se arată în rezumatul lucrării.
Autorii au explicat că a fost important să se deschidă un dialog la nivelul comunității cu privire la transmiterea de informații despre un subiect divers și complicat - care este susceptibil de a fi senzaționalizat - deoarece obiectivele de detectare a vieții au devenit importante în științele spațiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.