Pe durata testului, aparatul DART (Double Asteroid Redirection Test) ar urma să intre în coliziune cu cel mai mic dintre cei doi asteroizi 65803 Didymos, care au primit numele convențional Didymoon sau Didymos B.
Bolidul mic are un diametru de circa 165 metri, cel mare - Didymos A - măsoară 775 metri.
Citându-l pe directorul proiectului DART, Cheril Reed, publicația Space.com precizează că fereastra pentru lansarea aparatatului cosmic de 555 kilograme către asteroid se deschide în iulie 2021.
Citește și Șeful NASA avertizează: Pregătiți-vă pentru impactul cu asteroizii!
Un an mai târziu, în 2022, când va ajunge în apropierea țintei, DART va avea o viteză de deplasare de 24.000 kolometri pe oră. În prezent, specialiștii lucrează la programe de simulare pe calculator a viitoarei misiuni, pentru a evalua sub ce unghi față de suprafața asteroidului trebuie să intre aparatul și consecințele coliziunii în funcție de greutatea asteroidului și a componenței lui.
În octombrie 2022, asteroidul-țință va trece la o distanță de 1,9 milioane de kilometri de Pământ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.