Publicitate
Una dintre cele, Cusp Region Experiment-2, se va ocupa de o anomalie atmosferică pe care cercetătorii americani și nu numai nu au reușit să o descifreze. Este vorba de porțiuni unde densitatea aerului este net superioară valorilor medii.
Dacă oscilațiile de presiune ce apar în aceste condiții s-ar produce la suprafața Pământului, ele ar genera un neîncetat uragan de o forță inimaginabilă. Există speranța că misiunea va înțelege și va găsi raspuns la misterioasele nereguli ce pot provoca disfuncțiuni în sistemele de comunicații.
Citește și Uriașa gaură neagră din galaxia noastră! Există, deși nu ar trebui
Altă misune, Cusp Irregularities-5, care a pornit deja la drum, va studia turbulențele, ”ce reprezintă, printre altele, una dintre cele mai greu de descifrat întrebări ale fizicii clasice. Într-adevăr, noi nu știm ce sunt, pentru că nu dispunem încă de dispozitive capabile să măsoare acest fenomen”, a explicat fizicianul norvegian Yoran Moen, membru al misiunii.
În sfârșit, a treia misiune va fi CHI, în cadrul căreia oamenii de știință se vor ocupa de alt fenomen - apariția unor fisuri în structura câmpului magnetic al Pământului, niște găuri sub formă de pâlnie pentru particulele încărcate cu energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.