Într-un comunicat, Michelle Bachelet consideră ''foarte îngrijorător faptul că în ultimele zile zone populate ar fi fost vizate şi bombardate cu arme grele în zona de conflict şi în împrejurimile sale'' şi solicită ''încetarea focului urgent în faţa impactului asupra civililor''.
Ultima PROFEȚIE! Ce se va întâmpla cu OMENIREA până în anul 3010
Din 27 septembrie, etnici armeni din Nagorno-Karabah şi forţele azere se confruntă din nou în această regiune muntoasă, teritoriu azer locuit de majoritate armeană. Ultimele ore au adus o speranţă de răgaz, preşedinţia franceză asigurând că beligeranţii se îndreaptă ''spre un armistiţiu'' vineri seara sau sâmbătă.
Bilanţul oficial a ajuns vineri dimineaţă la peste 400 de morţi, între care 22 de civili armeni şi 31 de azeri.
Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.