Elon Musk a decis să retragă Twitter din codul de etică privind dezinformarea al UE, un pact voluntar care grupează principalele platforme sociale, însă comisarul european pentru industrie, Thierry Breton spune că "obligațiile sale rămân" pentru această platformă de socialzare.
Lansat în 2018, codul de practică al UE privind dezinformarea numără aproape în jur de 30 de semnatari, printre care giganții din acest sector, precum Meta, Google, Twitter, Microsoft și TikTok.
De asemenea, codul el acoperă și platforme mai mici, precum și agenții de publicitate și verificatori de fapte și organizații neguvernamentale.
Codul a fost redactat chiar de către actorii din sector și conține zeci de angajamente, cum ar fi o mai bună cooperare cu verificatorii de fapte și nepromovarea actorilor care distribuie dezinformare.
"Poți fugi, dar nu te poți ascunde. Dincolo de angajamentele voluntare, combaterea dezinformării va fi o obligație legală în cadrul DSA (legea serviciilor digitale) începând cu 25 august", a scris Thierry Breton chiar pe contul său de Twitter și a mai adăugat că: "Echipele noastre vor fi pregătite pentru aplicarea legii".
De când a cumpărat rețeaua de socializare, în urmă cu șase luni, miliardarul Elon Musk a relaxat moderarea conținutului problematic, ceea ce pare să fi amplificat vocile unor propagatori notorii de dezinformare pe platformă.
"Dacă (Elon Musk) nu ia în serios codul, atunci este mai bine să plece", declarase vineri pentru AFP un oficial al Comisiei Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.