Publicitate
Fostul ministru a explicat că în 2017 au fost extrași 100 metri cubi de gaze după care totul s-a oprit. Toma Petcu a spus că se pare că acest lucru s-a întâmplat din cauza unul blocaj instituțional care a fost invocat de Romgaz.
Fostul ministru al Energiei a mai precizat că la ora actuală există interes la nivel guvernamental pentru a rezolva acest blocaj: ”Până ajungem la extracțiile off shore, eu zic că, avem foarte multe gaze pe care le putem extrage din onshore. Iar la Caragele este o pungă destul de mare de gaze de unde putem monta mai multe sonde și să captăm gaze mai mult”.
Legea Offshore cu modificările necesare, încă nu a fost definitivată
Florin Cîțu a declarat săptămâna trecută că Legea offshore este primul subiect pe ordinea de zi a ședinței coaliției. Întrebat ce formă are aceasta, președintele Senatului a spus: ”Vom vedea!”
Elena Cristian explica marți într-o emisiune tv că: "S-a discutat mult, promisiunile sunt de 2-3 de ani, despre faptul că această lege ne-ar asigura independenţă energetică. Dar trebuie să vedem proiectul în forma finală, pentru că totul este cu dus întors. Eu mă aşteptam ca discuţiile despre lege să fie în spaţiul public, să fie transparenţă decizională”.
Redactorul șef al DCBusiness a mai spus că: ”De doi ani se discută de modificări la această lege. Eu nu cred că putem vorbi de independenţă energetică într-o singură lege. Cred că trebuie să existe un plan pe termen lung, plan care nu există la noi. Toate ţările şi-au făcut strategii, ştiu ce vor face în următorii 2-3-5 ani, doar noi facem în spatele uşilor închise, nu ştim ce va ieşi. Cred că e nevoie de ceva mai mult pentru independenţă energetică, pentru o stabilizare a preţului la gaze şi energie şi pentru o strategie pe termen lung", a conchis Elena Cristian, la România TV și preluat de DCNews.
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, mai spuea că Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, ar putea fi discutată miercuri în cadrul coaliţiei, menţionând că aceasta este foarte aproape de aprobare.
"Cred că mâine la coaliţie este primul punct pe ordinea de zi. La şedinţa precedentă am cerut câteva clarificări de la ministrul Energiei. Mâine, la şedinţa de coaliţie, dacă aceste clarificări sunt aprobate de toţi membrii coaliţiei, Legea offshore poate să fie aprobată în Guvern şi să meargă în Parlamentul României pentru aprobare. Deci, suntem foarte, foarte aproape de Legea offshore", a afirmat Cîţu.
Acesta a spus că legea este foarte importantă, pentru că ar ajuta producţia de gaze, existând companii care pot începe imediat exploatarea.
"Ea este importantă, pentru că sunt deja câteva companii care vor putea să extragă gaz imediat din Marea Neagră. Proiectul Romgaz mai durează, dar sunt alte companii care sunt gata şi ar ajuta producţia de gaze. De aceea este foarte important să avem această Lege offshore foarte, foarte rapid", a subliniat fostul premier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.