În sectorul productiv, ce include ingineria mecanică, industria chimică şi auto, doar una din patru companii avea angajaţi care lucrau cu regularitate în regim de telemuncă înainte de pandemie, conform unei evaluări a Centrului de Cercetare a Economiei Europene (ZEW). Acum acestea reprezintă aproape 50%.
Hotelurile din România. Pierderi RECORD! Concedieri MASIVE
Potrivit studiului, aproximativ 37% dintre companiile intervievate planifică să continue să permită munca de la domiciliu după slăbirea pandemiei.
ZEW a efectuat studiul pe un număr de 1.765 de companii, 775 din sectorul productiv şi 990 din industria tehnologiei informaţiei.
"Chiar înainte de criză, aproximativ una din două companii din sectorul tehnologiei informaţiei utiliza birourile de acasă, deoarece există semnificativ mai multe activităţi adecvate pentru munca dintr-un punct de lucru flexibil", a explicat expertul ZEW, Daniel Erdsiek. Aproape două treimi din companii intenţionează acum să folosească birourile de acasă chiar şi după criză.
În general, aproximativ una din trei companii a declarat că a investit pe termen scurt în noua tehnologie pentru ca angajaţii să lucreze de acasă în timpul crizei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.