UPDATE: Moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, va fi dezbătută lunea viitoare, urmând ca votul să fie dat a doua zi, a decis, marţi, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.
Moţiunea este iniţiată de către USR şi Forţa Dreptei.
"Marcel Boloș este un pericol pentru antreprenorii români, pentru economia României și pentru România. În loc să taie pensiile speciale și să reducă cheltuielile statului, crește taxele românilor cu zâmbetul pe buze, apoi spune că o face ca să-i protejeze. Va intra în istorie ca cel mai prost ministru al Finanțelor al tuturor timpurilor. USR a depus moțiune simplă împotriva lui. Trebuie să plece", transmite USR.
La rândul său, Violeta Alexandru (Forţa Dreptei), a declarat: "Am de făcut un anunţ cu privire la depunerea de către USR şi Forţa Dreptei a moţiunii simple împotriva ministrului finanţelor Marcel Boloş. Acest demers respectă art. 112 din Constituţie şi articolul 189 din Regulament. Moţiunea simplă este denumită 'Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze'. Unde vrei să duceţi această ţară? Ce este în capul dumneavoastră făcând o asumare de răspundere, o ordonanţă, noi şi noi măsuri şi decizii pentru a tăia toate sursele de venit ale celor din mediu privat?", a afirmat Violeta Alexandru.
Ce spunea, la finele lunii septembrie, ministrul Marcel Boloş despre măsurile fiscale:
"Să punem pe o linie corectă direcția în care se îndreaptă România. Iar efortul de reformă să aducă disciplinarea activității în instituțiile publice, în spiritul respectului pentru banul public și pentru stoparea risipei.Cu ideea aceasta am tratat orice propunere care a ajuns la Ministerul Finanţelor. În tot acest proces am purtat negocierile pentru protejarea clasei de mijloc, mediului de afaceri, educația și cultura. În discuții am avut în vedere următoarele:
Am păstrat cota unică de impozitare;
Menținem cota de 8% pentru dividende, fiind solicitată creșterea chiar la 16%;
Am respins creșterea TVA la 21%;
Am păstrat regulile privind sponsorizarea, pentru a susține cauze și servicii sociale ori de sănătate care, din păcate, sunt încă insuficient furnizate de către stat.
Am păstrat cota de TVA de 5% pentru producția de cărți și manuale școlare;
Am păstrat cota de TVA de 5% pentru energie (gaze naturale, electricitate, energie termică și lemne de foc), pentru ca românii să nu simtă creșteri la plata facturilor;Titlurile de stat rămân neimpozabile.
Cu toate că este o periodă care ne provoacă, suntem angajați să monitorizăm cât se poate de atent evoluțiile economice, pentru a fi siguri că nicio persoană sau sector nu rămân în urmă."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.