Expediția, condusă de Neil Gemmell, profesor la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, și-a început activitataea în iunie 2018.
De atunci, experții au adunat pentru analize 250 de probe de apă din diferite sectoare ale lacului și de la diferite adâncimi. Gemmell a explicat că toate vietățile care trăiesc în lac lasă în apă fragmente de ADN sub formă de solzi, bucăți de piele, etc. Toate aceste mostre au fost supuse unor teste complexe, rezultate fiind comparate cu baza de date a tuturor tipurilor biologice existente.
”În principiu, studiul nostru exclude majoritatea ipotezelor vehiculate de-a lungul timpului. Am încercat să pornim de la zero. Totuși, una dintre versiuni rămâne veridică. În ultimă instanță, nimic nu este imposibil”, a spus Gemmell.
Citește și Piramidele Egiptului. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 1965
Prima menționare istorică despre monstrul din Loch Ness datează din secolului al V-lea, ea regăsindu-se într-o scriere a unui călugăr scoțian. În vremurile moderne, Nessi - o ființă cu un trup masiv și gât lung - a devenit unul dintre cele mai dezbătute fenomene din lume. În pofida numeroaselor mărturii ale celor care susțin că au văzut monstrul, existența lui nu a fost dovedită științific.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.