Mohammad Murad a povestit că îi înţelege perfect pe ucrainenii refugiaţi, întrucât şi el, în copilărie, a trecut prin momente similare.
"E un moment în care nu trebuie să facem nicio socoteală, nu trebuie să ne gândim la încasări, la facturi, pentru că eu, personal, am fost de cel puţin 7-8 ori refugiat. De la vârsta de un an şi până la 18 ani, până am ajuns în România, tot am fost refugiat. Războiul din Liban, războiul civil nu iartă pe nimeni; acolo poţi să vezi filme de groază, drame... vezi copii ucişi pe stradă, din păcate. Războiul nu iartă pe nimeni, nu are nicio culoare, nu are gândire, nu are logică. Mor oameni nevinovaţi. E trist, dar pe mine acest moment m-a surprins plăcut pe de o parte şi mi-a adus tristeţe pe de altă parte. Spun plăcut pentru că nu mă gândeam o secundă că sunt în România atât de mulţi oameni simpli implicaţi. Vă spun că am fost şocat. Ieri mi-a venit un grup de circa 30 de persoane iar un om de afaceri mi-a dat un telefon şi mi-a spus ‚nu vă faceţi griji, totul e în regulă, sunt cazaţi în hotel’. Le-a dat tot ce au nevoie, s-a dus să le cumpere îmbrăcăminte şi i-a ţinut acolo două zile pe cheltuiala lui, după care i-a trimis în Bucureşti şi acum sunt în siguranţă la noi la hotel.
În locaţiile noastre – că sunt şi apartamente – avem peste 1.000 de refugiaţi. O parte dintre ei pentru care am fost contactaţi de Ambasada Chinei şi Indoneziei unde am făcut un preţ de cost şi altă parte stau gratuit. Avem două programe", a povestit Mohammad Murad la emisiunea "De Ce Nu în România", difuzată la DC News.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.