"Toți românii care făceau afaceri în anii '90... erau 'hoți, ticăloși, bandiți'. În schimb, orice investitor străin era respectat. Această idee care era în anii '90 o regăsiți, la fel de toxică, astăzi, când vorbim, la nivelul administrației.
Adică administrația din România hăituiește la maximum antreprenorii români. În schimb tot ce înseamnă firmă străină, corporație, nu se ating! Chiar dacă acolo sunt suspiciuni mai mult decât rezonabile de fraudă, transferuri și așa mai departe.", a spus Bogdan Chirieac.
Totul la stat!
"Este o chestie foarte interesantă, în general românul a învățat prin educația lui din anii '90 că nimeni nu trebuie să aibă nimic, totul la stat.
Chiar am avut o poveste interesantă. Un polițist îmi spunea că timp de două-trei săptămâni când era la birou era o doamnă în vârstă care îl aborda că dorea să îi spună ceva neapărat. Nu a dat așa importanță, a mai venit încă o dată în ultima săptămână și a invitat-o la birou la dânsul. Doamna îi spune 'Domnule milițian, vedeți că la mine în bloc, mai exact la vecina mea de jos, în fiecare zi vine un străin cu un Mercedes și urcă la ea'. Doamna trăia cu ideea că n-avea voie să fie vizitată de străini.
Românii au confort în sărăcie. Deci puteți să credeți asta? Dacă românul are bani, lapidează statul român, dacă străinul are bani, a venit cu ei de afară", a explicat Mohammad Murad.
VEZI ȘI: Economia și afacerile, BLOCATE de primari. Murad, revoltă: În Constanța e doar hi-hi, ha-ha. Ciolanul se împarte, dar timpul costă bani
De ce NU vin românii din străinătate înapoi acasă
"Nu avem o agenție, una singură, unde să mă duc să pot fac o plângere că un primar mă ține cu o autorizație timp de un an de zile și nu mi-o dă. De ce? De ce nu facem o chestie echilibrată, așa avem un control asupra oamenilor. Să existe și un sprijin pentru oamenii care vor să facă ceva în România. Dacă ar fi pusă la punct această birocrație, s-ar produce miliarde în plus. Aș fi făcut fabrici mai multe în România, aș fi întors foarte mulți oameni plecați în străinătate.
De ce nu vin românii de afară... Pentru că salariile în România astăzi pe construcții - vă dau un exemplu - sunt peste salariile din Italia! Vă garantez! Dar nu vin... Știți ce zic? În România în fiecare zi amendă, în fiecare zi probleme... Deci avem nevoie să intrăm în normalitate după 30 de ani", a explicat omul de afaceri Mohammad Murad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.