Documentul prevede majorarea, până la 1,6 ori, a indicatorului social de referință (ISR), adică până la 800 lei, a nivelului maxim al veniturilor sub care trebuie să se afle persoanele fizice pentru a putea solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței.
Această valoare a fost majorată de la 1,5 ISR, adică 750 lei, în cazul ajutorului acordat pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și de la 1,572 ISR, 786 lei/persoană, în cazul familiilor ce solicită ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat.
Majorarea pragului, în cazul încălzirii locuinței cu energie termică din sistemul centralizat, nu se va face și pentru persoanele singure, deoarece pragul maxim al veniturilor este acum de 1.082 de lei, precizează Avocatnet. S-a stabilit, de asemenea, ca „drepturile solicitate pe parcursul sezonului rece să fie aprobate ținând cont de noua limită de venituri”, după cum apărea în nota de fundamentare a proiectului ce a devenit acum OUG 208/2020. Asta înseamnă că noul nivel al veniturilor maxime se aplică din decembrie.
Citește și ANTIBIOTICUL care face mai mult RĂU decât bine. E VERIFICAT
Pe de altă parte, se permite ca cererile pentru ajutor pot fi depuse și după 15 octombrie, dată limită până acum. În aceste cazuri însă, ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase din momentul depunerii cererii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.