Publicitate
Josep Borrell, șeful diplomației europene, a declarat că UE trebuie să trimită un mesaj de sprijin opoziției ruse și să continue să sprijine Ucraina și poporul rus care dorește să trăiască în libertate.
Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sperat ca UE să decidă în curând cu privire la un al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care va lua în considerare moartea lui Navalnîi.
Iulia Navalnaia, văduva lui Navalnîi, participă astăzi la reuniunea miniștrilor de externe din UE de la Bruxelles. Ea l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de moartea soțului ei și a cerut comunității internaționale să se unească pentru a învinge "acest regim terifiant".
Aleksei Navalnîi era cel mai marcant reprezentant al opoziției în Rusia, unde se bucura de mare popularitate pentru că denunțase în repetate rânduri corupția regimului Putin.
Moartea sa a stârnit indignare la nivel global și a crescut presiunea asupra UE de a lua măsuri mai dure împotriva Rusiei.
Este de așteptat ca miniștrii de externe din UE să adopte o declarație comună în care să condamne moartea lui Navalnîi și să solicite o investigație independentă. De asemenea, este posibil ca UE să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei, care ar putea viza oficiali guvernamentali, oligarhi sau entități implicate în otrăvirea lui Navalnîi.
Moartea lui Navalnîi este o pierdere majoră pentru opoziția rusă și un semnal al represiunii tot mai dure din partea regimului Putin. UE are datoria de a trimite un mesaj clar Moscovei că nu va tolera încălcările drepturilor omului și va continua să sprijine poporul rus care dorește libertate și democrație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.