La dezbaterile moţiunii din plenul Camerei Deputaţilor de luni, ministrul Energiei Anton Anton a declarat că deşi există şapte proceduri europene de infringement pentru România privind domeniul Energiei, ministerul de resort a închis şi mai multe proceduri de acest fel.
El a mai spus că s-a luptat cu "mulţi birocraţi din multe locuri" să deblocheze proiecte de Guvern privind extinderea reţelelor de gaze.
Citește și Oficial ANRE: Prețul gazelor va fi reliberalizat treptat
"Spuneţi că eu blochez extinderea reţelelor de gaze naturale în ţară şi că n-am venit cu o strategie de creştere de consum de gaz în ţara asta. Aici chiar mă faceţi să râd, pentru că unele proiecte cu care m-am luptat din prima zi ca ministru au fost proiectul de extindere reţelelor naturale din gaze. Am avut cu cine să mă lupt, mulţi birocraţi din multe locuri dar până la urmă lucrurile s-au rezolvat. Metodologia s-a aprobat în Guvern înainte ca PNL să depună moţiunea, ca să fie clar. S-a publicat după ce PNL a depus moţiunea. Din păcate, sunt prea mulţi români în această situaţie în care n-au gaze. Noi n-avem decât o treime din populaţia ţării care n-are acces la reţelele de distribuţie de gaze. Sunt trei mari consecinţe care se desprind din această deblocare finalizată: mai mulţi români aduşi în reţeaua de gaze, un consum mai mare de gaze în România, mai mult gaz care va fi extras din Marea Neagră va rămâne acasă", a declarat Anton Anton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.