Fără a oferi mai multe detalii, oamenii de știință chinezi au descris materia găsită de Yutu-2 (iepurele de jad în chineză) drept ”un fel de gel cu un luciu misterios). Cert este că, după această descoperire, ei au decis să amâne temporar următoarele manevre ale roverului, pentru a anliza ce reprezintă acea substanță.
Specialiștii intervievați de Space.com au apreciat că ar putea fi vorba despre sticlă formată de căldura degajată la impactul cu solul lunar obiectul care a creat craterul. Orice ar fi, culoarea și textura materialului pare diferit de praful lunar din jur. În comunicatul său, agenția spațială chineză a postat fotografii cu roverul, urmele lăsate de acesta pe solul lunar și cu craterul, dar imaginile nu pot fi mărite.
Citește și China a cucerit prima jumătate nevăzută a Lunii
Publicația Business Insider amintește că nu este pentru prima dată când astfel de materii stranii și colorate se întâlnesc pe suprafața satelitului natural al Pământului. Astronautul Harrison Schmitt, membru al misiunii Apollo 17, geolog de formație, a descoperit în 1972 un sol portocaliu nu departe de locul de aterizare, valea Tauruss-Littrow. De fapt, era consecința unei erupții vulcanice explozive produsă cu 3.64 miliarde de ani în urmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.