După ce o boala nerecunoscută a apărut în Eluru, săptămâna trecută, pe 5 decembrie, autoritățile au analizat probe de sânge de la bolnavi și au fost detectate urme de plumb și nichel iar acum autoritățile caută în continuare sursa, notează Science & Vie.
Victimele au suferit de convulsii, pierderea cunoștinței, greață și dureri cronice iar autoritățile locale au invocat mai multe cauze.
După ce a fost exclus Covid-19, suspiciunile autorităților s-au îndreptat către o probabilă contaminare a apei.
Au fost analizate probe de la stațiile de tratare a apei potabile Godavari și Eluru. Nici o urmă a substanței chimice nu a fost încă detectată.
Primele analize de sânge au revenit negative pentru o infecție virală cauzată de virusul dengue sau chinkungunya.
De asemenea, s-au efectuat analize ale probelor de orez și ulei de gătit, precum și probe de urină.
Boala MISTERIOASĂ. Autoritățile indiene caută cu DISPERARE explicații
Potrivit oficialilor locali suspiciunile planează asupra Narasimha Rao, o campanie de tratament împotriva țânțarilor, care utilizează organocloruri toxice și care ar putea fi cauza acestei noi boli.
Interzise în multe țări, organoclorurile - compuși organici sintetici, care conțin cel puțin un atom de clor - pot fi cancerigeni.
Autopsia primei victime, un bărbat în vârstă de 45 de ani, care prezenta simptome ale misterioasei boli, a dezvăluit că acesta a murit pe 6 decembrie în urma unui stop cardiac.
Alte două persoane care prezintau, de asemenea, simptome ale bolii, se spune că au murit miercuri, 9 decembrie, din cauza altor complicații de sănătate, una de Covid-19 și cealaltă din cauza unui accident vascular cerebral.
Urme de plumb și nichel în probele de sânge
Studiul preliminar al All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), prezentat luni, 7 decembrie, a constatat niveluri ridicate de metale grele, precum plumbul și nichelul, în sângele victimelor.
25 din cele 45 de probe au arătat urme ale acestor metale, cele 20 de probe lipsă ar fi fost unele care au întârziat să fie prezentate.
Potrivit Dr. Shariff de la AIIMS, procentul de plumb din probele de sânge variază de la 15 micrograme la 100 de grame pe decilitru.
Cu toate acestea, urme ale acestor metale grele nu au fost detectate în apă sau alimente.
Autoritățile nu au putut încă să determine originea expunerii la metalele grele. Investigațiile sunt încă în desfășurare.
Majoritatea pacienților și-au revenit și s-au întors acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.