CJ Braşov, parte a proiectului Thematic Trail Trigger-ThreeT (Iniţierea unor trasee tematice), finanţat prin programul european Interreg, cu aproape 2 milioane de euro, va dezvolta un produs turistic, pe această idee propusă de Consiliul Regional al Finlandei Centrale, ca o bună practică, care ar putea deveni atracţie turistică în Europa motor pentru dezvoltare durabilă locală, în special după pandemia de COVID-19.
"Zone de linişte ca atracţie turistică" este un proiect pilot ce reprezintă o doua linie de acţiune în cadrul ThreeT, şi a obţinut finanţare suplimentară Interreg Europe în valoare de 53.500 euro.
Citește și: COVID. Certificate verzi digitale. STS, testare realizată cu succes
În cadrul proiectului pilot, experţii români ai proiectului au pregătit un memorandum autorităţilor locale/regionale /naţionale, cu recomandări privind dezvoltarea durabilă a turismului, care atrage atenţia asupra necesităţii unei mai bune utilizări a resurselor, acţionând ca multiplicator de investiţii în sensul protejării şi dezvoltării patrimoniului turistic.
Obiectivul proiectului, care se va încheia în noiembrie 2022, îl constituie creşterea accesibilităţii spre destinaţiile turistice din judeţ prin dezvoltarea unor politici publice de accesibilitate şi mobilitate nemotorizată (trasee de ciclism, hicking etc.); protecţia patrimoniului cultural şi natural; dezvoltare economico-socială locală rezultată din ecoturism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.