”Săptămâna viitoare vom avea impactul calculat real. Să vorbim pe cifre când le avem, foarte bine discutate și cu cei de la Finanțe. E dublul bugetului asigurărilor față de ce am avut anul trecut, aşa cum arată legea acum. Dacă ne gândim că pe punctul de pensie se dublează, și impactul e pe măsură. Am pornit de la 871 lei punctul de pensie când am venit la guvernare și va trebui ca până în 2020 să ajungem la 1775 lei”, a precizat ministrul într-un interviu pentru Digi24.
Întrebată ce se va întâmpla cu Pilonul II, Olguța Vasilescu a arătat că, ”din punctul nostru de vedere era clar și înainte că nu salariatul va asigura comisionul care intră la Casa de Pensii, ci administratorii privați”. Detaliind, ea a spus că ”e vorba de comisionul de 2,5%, pe care îl pun administratorii de fonduri private, cei de pe Pilonul II”.
În ceea ce privește indexarea punctului de pensie, ministrul muncii a subliniat că există patru variante, înaintate spre calculare Ministerului de Finanțe. ”Două dintre variante sunt deja cunoscute publicului. Una e prevederea care există în legislația actuală, adică inflația plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Cealaltă variantă a fost expusă la Neptun, după CEx, când s-a cerut să se ia în considerare inflația plus 2%. Dacă avem o inflație anul acesta de 5%, se adaugă 5% la pensie plus 2%, în total 7%. Când vom avea avizul Ministerului Finanțelor, vom comunica varianta aleasă”, a explicat Olguța Vasilescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.