"În ambele zone - şi de energie electrică, şi de gaze naturale -, OUG 114 a impus nişte bariere de preţ la achiziţia energiei electrice şi a gazului natural de la producător către furnizori. A scăzut preţul de achiziţie a energiei electrice şi a gazelor naturale pentru furnizori, dar la populaţia casnică preţul nu a scăzut. S-a creat o marjă mult mai mare pentru furnizori în a-şi mări profitul. Am propus Guvernului, în primă lectură, ridicarea acestor bariere de preţ la producător pentru gazele naturale la 1 iulie 2020 şi pentru energia electrică la 31 decembrie 2020", a declarat Virgil Popescu, vineri seară, la finalul şedinţei de guvern.
Ministrul Economiei a vorbit şi despre ridicarea taxei de 2% impusă companiilor din energie pe cifra de afaceri, "o taxă în urma căreia s-au strâns peste 600 de milioane de lei în conturile ANRE".
Citește și Preţul energiei electrice se apropie de recordul istoric
"Am propus Guvernului ca, cu aceşti bani, să se poată efectua proiecte în zona de energie, de eficienţă energetică şi să-i putem folosi şi pentru consumatorul vulnerabil, pentru că tot în cursul anului 2020 ne-am propus să definim consumatorul vulnerabil şi schema de finanţare a acestuia", a adăugat Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.